torsdag 21 februari 2008

Varför en kristen blogg?

Varför startar man en blogg? Vad skall det vara bra för? Är det någon som läser dem? Anledningen till Götabrobloggen är flera, men huvudbehoven är följande:
  1. Att försöka ta både Bibeln och livet på fullaste allvar. Jag upplever det som ett enormt behov i vår tid att försöka få ihop det personliga livet, inte minst för kristna. Vi har så lätt att antingen hamna i de enkla och snabba svaren och på så sätt inte leva i den verklighet vi lever i på riktigt. Eller så hamnar vi i att livet upptar så mycket av våra sinnen och vår tid att vi inte låter Bibel komma till tals överhuvudtaget och därmed hamnar i någon fprm av individualistisk relativism. Utmaningen för mig och alla kristna idag är att ta både dessa viktiga element på allvar: Livets frågor och Bibelns svar, men kanske också Bibelns frågor och livets svar! Götabrobloggen vill försöka sig på detta konstycke.
  2. Att försöka tänka kristet. Den andra upplevelsen ligger nära den första, men har kanske ett något annat perspektiv. Vi behöver våga börja tänka kristet inte bara kring det som rör "det andliga", utan kring allt som finns i vår värld. I en tid då allt fler upplever tillvaroin som splittrad behöver vi återfinna centrum i vårt liv och vår identitet som kristna - Kristus. För en Kristen är Jesus Kritus herre och det måste betyda att saker och ting relateras till Honom. Utifrån detta centrum kan vi tänka, och behöver vi tänka, kring företeelser i vår värld och våra liv. Det finns inget som inte på något sätt kan relateras till Kristus. Den kristna tron kan inte vara något perifert som bara gäller vissa områden i livet, utan allt behöver relateras till Honom. Götabrobloggen vill försöka anta även den utmaningen.

Att skriva i bloggen blir ett försök att gör just detta, att försöka tänka kristet och att ta både Bibeln och livet på fullaste allvar. Att läsa bloggen kan förhoppningsvis inspirera och utmana till göra detsamma.

1 kommentar:

Martin Lindroos, Teen Challenge sa...

Bra initiativ Mats.
Jag tycker lite synd om dig att ingen kommenterat ännu så jag offrar mig. Jag skojar bara. Vi behöver profetröster som står upp för det som är rätt, rent och sannt. Bibeln är det bästa byggmatrial vi kan använda när vi skall bygga ett fungerande och hållbart liv. Att livet innehåller både toppar och djupa dalar är bara så som livet är, och då behöver vi något som håller både för med och motgång.
Tack Mats för din kärlek till Gud, hans ord och människorna han har skapat.